GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2019 Cumartesi 15:00

Bornova’da Nalbantoğlu’nun karşısına Uslu mu çıkacak? 

Bornova Belediyesi Meclis eski Üyesi Pınar Uslu’nun ilçe kongresinde aday olacağı iddia edildi. Uslu açıklama yaptı ve “Parti büyükleri, ileri gelenleri, delegasyon bir uzlaşı adayı olarak benim üzerimde bir konuşma yaparlarsa o zaman tabii ki değerlendiririz. Ben adayım diye ortaya çıkmayı doğru bulmuyorum. Önümüzde süreç de var. Örgütümüz için kapıda çaycı da en tepedeki görevli de oluruz. Benim bakış açım budur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ikinci etabı olan ilçe kongreleri başladı. Metropolün önemli ilçesi Bornova’da kadın aday formülü üzerinde tarafların arayış içinde olduğu öne sürüldü. 

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleneceği iddia edilen, partinin önemli isimleri arasında yer alan Selma Nalbantoğlu adaylığını ilan etmişti. 

5 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek Bornova ilçe kongresi için Belediye Meclisi eski Üyesi Pınar Uslu’nun Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın katkısıyla yola çıkacağı iddia edildi. Kulislerde konuşulanların sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Uslu flaş çıkışlara imza attı. 
Bornova’da kadın adayların yarışına sahne olacak bir kongrenin beklendiği aktarıldı. 

TALEBİM YOK AMA…
Kulislerde adının potansiyel aday olarak dillendirilmesinden dolayı onur duyacağını ifadeden Uslu, “Teveccüh gösterilmesi beni onurlandırıyor ama benim böyle bir talebim hiç olmadı. Yani ne örgütten ne birilerinden süreç başlarken benim böyle bir talebim yok, olmadı. Ama CHP’de örgütsel yapıda delegasyonun çoğunluğu yola çıkar, ‘sen bizim önümüzde yürü’ derlerse ben görevden kaçmam. Ama onun dışında talebim yok” dedi. 

BİRİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ, BİRİ MİLLETVEKİLİMİZ, HEPSİ ÇOK DEĞERLİ
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve İzmir Milletvekili Mahir Polat tarafından destekleneceği iddia edilen Uslu bu durumla ilgili ise, “İsimlerle ilgili söyleyebileceğim bir şey yok. Hepsi bizim parti büyüğümüz. Biri belediye başkanımız biri milletvekilimiz, hepsi çok değerli. Zaten bu sürece çıkarken mahallemizde delegasyonla çıktık. EVKA 3’te başarılı da olduk. Benim hiç kimseden yola çıkarken bir talebim yok” diye konuştu. 

ÖRGÜTÜMÜZ İÇİN KAPIDA ÇAYCI DA EN TEPEDEKİ GÖREVLİ DE OLURUZ
Sözlerini sürdüren Uslu, “Ama parti büyükleri, ileri gelenleri, delegasyon bir uzlaşı adayı olarak benim üzerimde bir konuşma yaparlarsa o zaman tabii ki değerlendiririz. Ben adayım diye ortaya çıkmayı doğru bulmuyorum. Önümüzde süreç de var. Ayın 5’inde seçimimiz. İzleyip göreceğiz. Benim adım ve şahsıma böyle bir görevin konuşuluyor dahi olması onurdur. Örgütümüz için kapıda çaycı da en tepedeki görevli de oluruz. Benim bakış açım budur!” ifadelerini kullandı.